Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2020

Затримано двох вінничан, що незаконно придбали, зберігали та намагались збути вогнепальну нарізну зброю та боєприпаси до неї (фото)

За процесуального керівництва Вінницької місцевої прокуратури Лівобережним відділенням поліції Вінницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області викрито двох вінничан, які незаконно придбали, зберігали та в подальшому намагались незаконно збути вогнепальну нарізну зброю та боєприпаси до неї.

З метою припинення протиправної діяльності правоохоронцями проведено низку слідчих (розшукових) дій, у тому числі санкціоновані обшуки, в ході яких вилучено ряд речей, що підтверджують причетність осіб до інкримінованого їм злочину. Серед вилученого - грошові кошти, нарізна вогнепальна зброя, боєприпаси.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – носіння, зберігання, придбання, збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу, за що передбачено відповідальність від трьох до семи років позбавлення волі.

Після викриття вказаних осіб у вчиненні вказаного злочину їх було затримано у порядку  ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Враховуючи те, що під час досудового слідства здобуто достатньо доказів для підтвердження вини вказаних осіб, прокуратурою вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у зазначеному злочині та обрання запобіжного заходу.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                                             



Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1707