Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2020

Затримано чоловіка, який, ймовірно, причетний до вчинення кількох злочинів

Вінницькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань, у зв’язку із  заявами жителів с. Якушинці Вінницького району щодо особи, яка вчинила грубе порушення громадського порядку із використанням пристрою для відстрілу гумових куль, а також із застосуванням фізичної сили вчинила, відносно жінки, насильницькі дії сексуального характеру.

Як встановлено досудовим розслідуванням, 16 липня 2020 року, близько 22:18, невідома особа, знаходячись у стані алкогольного сп`яніння, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, використовуючи пристрій для відстрілу гумових куль, здійснив постріли в бік місцевого жителя, нанісши йому тілесні ушкодження у вигляді садна на передпліччі лівої руки, пошкодив вікно в автомобілі та будинку. 

Крім того, до Вінницького районного відділення поліції надійшла заява від жительки с. Якушинці з приводу того, що того ж дня, близько півночі невідомий чоловік,  із застосуванням фізичної сили, вчинив відносно неї дій сексуального характеру, без її добровільної згоди.

За вказаними фактами внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове слідство у кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 КК України (Хуліганство) та ч.1 ст.152 КК України (Згвавтування). 

За результатами першочергових слідчо-розшукових дій встановлено особу, яка, ймовірно, причетна до вчинення вказаних злочинів. Дану особу затримано в порядку ст.208 КПК України.

Наразі готується повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

На даний час у кримінальних провадженнях проводяться допити свідків,   виконуються інші першочергові слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин кримінальних правопорушень для встановлення об’єктивної істини по справах.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1743