Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2020

За вчинення домашнього насильства над батьком, засуджено сина потерпілого

За принципової позиції Вінницької місцевої прокуратури, міським судом ухвалено обвинувальний вирок відносно  50 річного чоловіка за фактом вчинення злочину, передбаченого ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

Установлено, що кривдник проживав спільно із своїми батьком та матір’ю. Син умисно, систематично вчиняв по відношенню до батька фізичне та психологічне насильство, яке виражалось у словесних образах, нецензурних лайках, приниженнях, штовханині, погрозах нанесення шкоди здоров’ю шляхом заподіяння йому тілесних ушкоджень та погрозах фізичною розправою над ним, які завдали шкоди здоров'ю останнього та призвели до погіршення якості його життя, періодично виникаючих емоційних переживань негативного спектру.

Крім того установлено, що чоловік неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 КУпАП за вчинення домашнього насильства. Також, відносно останнього, працівниками поліції виносився терміновий заборонний припис, яким заборонено в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.  Однак, ігноруючи вимоги вищевказаного заборонного припису, та не бажаючи ставати на шлях виправлення, чоловік продовжував вчиняти домашнє насильство відносно батька, що і стало підставою звернення останнього до правоохоронних органів з відповідною заявою.

Зазначенні обставини повністю доведені у суді стороною обвинувачення. Суд визнав кривдника винним,  у вчинені злочину, передбаченого ст. 126-1 Кримінального кодексу України, – домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного насильства щодо іншої особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до фізичних, психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи, та призначив останньому покарання у вигляді 150 годин громадських робіт.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1870