Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2020

Судитимуть жителя Житомирської області, який підозрюється у виготовленні, реалізації наркотичних речовин та незаконному зберіганні бойових припасів

Калинівська місцева прокуратура Вінницької області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно жителя Житомирської області, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 309, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317, ч. 2 ст. 315, ч. 2 ст. 313, ч. 1  ст. 263 КК України ( організації та утримання місця для незаконного виробництва, виготовлення психотропних речовин, наркотичних засобів; незаконне виготовлення, придбання та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин; схилення неповнолітньої особи до вживання наркотичних засобів; збут психотропної речовини в місцях масового перебування громадян а також незаконне придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу).

За версією слідства, чоловік винайняв кілька квартир у Козятині та, в подальшому, придбав, з метою виготовлення наркотичних засобів та психотропних речовин, обладнання, що має спеціальне хіміко-технологічне призначення. Використовуючи дане обладнання, в період червня 2018 року - червня 2019 року виготовляв наркотичні засоби та психотропні речовини, які за грошову винагороду збував місцевим жителям.

Окрім цього, слідством установлено, що обвинувачений придбав та зберігав 9 набоїв до вогнепальної зброї калібру 5,45 мм без передбаченого законом дозволу.

З урахуванням ступеню суспільної небезпечності скоєних злочинів, особі загрожує покарання  до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1525