Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2020

На Вінниччині викрито злочинну групу, яка підозрюється у виготовленні та розповсюдженні дитячої порнопродукції (фото)

Під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області працівниками управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у Вінницькій області викрито злочинну діяльність групи осіб, які під виглядом модельної агенції, виготовляли та розповсюджували дитячу порнографію.

Слідством встановлено, що члени злочинної групи, серед якої був 35-річний іноземний громадянин, майже три роки займались виготовленням та розповсюдженням продукції порнографічного змісту за участі дітей.

Вони у приватному будинку у Вінницькому районі, під виглядом модельного агентства, облаштували дитячу студію, де здійснювали фото-, відеозйомку напівоголених малолітніх хлопчиків та дівчаток, після чого продавали виготовлені матеріали на закритих сайтах.

За наявною інформацією слідства, зловмисники, без згоди батьків, проводили фото- та відеозйомку дітей у нижній білизні та в купальниках, в напівоголеному стані, викладали на закритих сайтах у віртуальному сховищі та продавали переважно іноземцям за криптовалюту, яку, в подальшому, конвертували у гривні. За висновком мистецтвознавчої експертизи зйомки мають ознаки дитячої порнографії.

За результатом чітко спланованих прокуратурою Вінницької області слідчих дій та заходів фактично викрито та припинено діяльність  злочинної групи під час безпосередньої  реалізації порнографічної продукції.

У ході проведення санкціонованих обшуків вилучено мобільні телефони, комп’ютерну, фото та відео техніку, електронні носії інформації, банківські картки, тощо.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 301  КК України, за що передбачено покарання до 12 років позбавлення волі.

За підозрою у вчиненні вказаного злочину наразі у порядку ст. 208 КПК України затримано двох осіб, за погодженням з прокурором у провадженні вказаним особам підготовлені повідомлення про підозру за фактом виготовлення, зберігання з метою збуту та збуту порнографічної продукції, яка належить до дитячої порнографії, вчиненого групою осіб.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування триває, вживаються заходи до встановлення інших осіб, які  причетні до вчинення цього злочину.

      

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2148