Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2020

Трудова експлуатація – зловмисники відповідатимуть перед судом

Прокуратурою Вінницької області скеровано на розгляд суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, які впродовж жовтня 2018 - червня 2019 років, шляхом обману та з використанням уразливого стану потерпілих, займались вербуванням, переміщенням та переховуванням людей з метою їх трудової експлуатації на пилорамі, що знаходиться на території Бершадського району. Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області.

Нехтуючи усіма законодавчими та моральними нормами зловмисники, з метою економії коштів та збільшення прибутку від діяльності пилорами, підшуковували осіб, які перебували в скрутному матеріальному становищі, без постійного місця проживання, які зловживали алкогольними напоями, не мали постійного місця роботи та повідомляли їм неправдиві відомості про гарні умови праці і щомісячну заробітну плату.

Натомість потерпілих, на так званому місці роботи, очікувала безоплатна трудова діяльність без вихідних днів та достатнього часу для відпочинку, без належного харчування, часто із застосуванням насильства та обмеженнями у пересуванні за межі пилорами.

Довідково: Трудова експлуатація – один із найбільш розповсюджених видів торгівлі людьми в Україні. Його ознаками можуть бути обмеження свободи працівника, утримання його документів, застосування насильства чи створення принизливих умов праці.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення санкцією  ч. 3   ст. 149 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1893