Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2020

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов представив прокурора Вінницької області (фото)

 

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов офіційно представив нового прокурора Вінницької області – Олександра Бутовича.

За його словами, рівень кримінальних правопорушень в регіоні є меншим від загальнодержавного, проте є ряд негативних тенденцій. Зокрема, достатньо високим залишається стан злочинності серед неповнолітніх. «Сподіваюсь, що область покращить результати, а люди будуть відчувати себе захищеними. Новий прокурор області зарекомендував себе як досвідчений прокурор, керівник та професіонал», - зазначив Гюндуз Мамедов.

У свою чергу, Олександр Бутович подякував керівництву Офісу Генерального прокурора за довіру і завірив, що дотримання основних принципів - законності, професіоналізму, компетентності, поваги до прав і свобод громадян – пріоритет його та команди.

«Будемо досягати підвищення рівня законності та правопорядку в регіоні. Передусім, за рахунок ефективної координації діяльності органів правопорядку у протидії злочинності, і, насамперед, з її організованими формами та  пов’язаною з  корупцією, забезпеченням належного прокурорського нагляду за діяльність правоохоронних органів та вичерпним реагуванням на кожен факт порушення Закону», - додав Олександр Бутович.

Довідково: Олександр Іванович Бутович народився 23 березня 1973 року. В органах прокуратури працює з 1998 року. З серпня 2016 року обіймав посаду заступника прокурора Чернігівської області, де  відповідав за організацію роботи нагляду у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності, організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, що здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, що поширює свою діяльність на Чернігівську область.

За результатами організації роботи підпорядкованих підрозділів, зокрема, за процесуального керівництва прокуратури області розкрито та забезпечене належне розслідування розбійного нападу, вчиненого у жовтні 2015 року, та умисне вбивство інкасаторів «ПриватБанку», завершене розслідування низки корупційних кримінальних проваджень у сфері земельних відносин.

Крім того, тривала активна боротьба з економічними злочинами. Перекрито ряд схем з незаконним обігом підакцизних товарів. У сфері протидії контрабанді д суду передано обвинувальний акт щодо переміщення на територію України понад 7 кг наркотичних засобів.

До призначення в прокуратуру Вінницької області  займав посаду начальника Департаменту нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації, Офісу Генерального прокурора.

За час його роботи в центральному апараті розроблено концепцію щодо вдосконалення реформи пенітенціарної системи, з початку 2020 року проведені комплексні перевірки у місцях несвободи на предмет законності використання земель та іншого нерухомого майна, що перебуває у власності пенітенціарних закладів. За їх результатами прокурори розпочали понад 60 кримінальних проваджень, з них 11 щодо вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів. Більшість правопорушень пов’язані із розкраданням, знищенням майна, чим завдано шкоду державі на загальну суму понад 70 млн грн.

Крім того, Департаментом орієнтовано регіональних прокурорів на недопущення випадків жорстокого поводження із затриманими та ув’язненими особами, забезпечення гідних умов їх тримання в місцях несвободи, невідкладне реагування на факти катувань в’язнів з боку працівників правоохоронних органів, у тому числі незаконного поміщення до дисциплінарних ізоляційних приміщень.


            


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3154