Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2020

За вчинення смертельної ДТП співробітник ДСНС відповідатиме у суді

Прокуратурою Вінницької області до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням Співробітника Державної служби України з надзвичайних ситуацій за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Слідством встановлено, що 2 березня 2019 року пожежник, рухаючись однією із вулиць міста Хмільник за кермом автомобіля «Toyota Land Cruiser», перевищив допустиму швидкість та здійснив наїзд на двірника КП «Хмільник комунгосп», котра здійснювала прибирання вулиці. В результаті ДТП жінка загинула на місці.

Кримінальне провадження розслідувалось слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Вінницької області.

Довідково: Згідно ч. 2 ст. 286 КК України -  Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили смерть потерпілого - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1799