Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2020

Порушники громадського порядку відповідатимуть у суді

На початку травня цього року у Козятині троє  чоловіків, у стані алкогольного сп’яніння, напали на сім’ю, яка мешкає по вулиці Грушевського. Опублікували у пресі фото з місця події - виламані штахетини, розбиті вікна, розтрощену хвіртку та двері, шокували своєю зухвалістю місцевих мешканців, чимало з яких перестали відчувати себе у безпеці у власних будинках.

Однак, завдяки оперативним діям правоохоронців хулігани були затримані та взяті судом під варту.

Подальшим досудовим слідством встановлено, що троє нетверезих мешканців Козятина, які і раніше мали конфлікт із законом, увечері 5 травня 2020 року, галасували на вулиці Грушевського, поблизу будинків 79 і 81. Мешканці будинку №79 зробили усні зауваження чоловікам, після чого останні, діючи із мотивів  неповаги до суспільства, ігноруючи правила співжиття, взаємоповаги, засади моральності, діючи з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, з ножами напали на беззахисних людей: виламали штахетини з паркану, вибили хвіртку, забігли на подвір’я, де почали нищити все, до чого змогли дотягнутись – вікна, двері, облицювання будинку, а також погрожували вбити людей, які посміли зробити їм зауваження. Все це також відбувалося у присутності п’ятимісячного немовляти.

Затримані порушники вини своєї не визнали, зі слідством не співпрацювали, перед потерпілими не вибачились, завдані збитки не відшкодували. Проте, на досудовому слідстві зібрано достатньо доказів їх винуватості.

Кримінальне провадження скеровано до суду для розгляду по суті. Позиція прокуратури чітка – порушники громадського порядку повинні понести законне й справедливе покарання.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1916