Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2020

Членам організованої злочинної групи з корумпованими зв'язками, які здійснили незаконні оборудки у сфері лісогосподарської діяльності, заподіявши державі майже 1 млн 140 тис. грн шкоди, повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи

За процесуального керівництва прокуратури Вінницької області повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи з корумпованими зв'язками, у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28,  ч. 3 ст. 246, ч. 5 ст. 191 КК України.

За даними слідства, члени організованої злочинної групи з корумпованими зв'язками, впродовж 2018-2019 років, зловживаючи службовим становищем, займались заволодінням бюджетними коштами, шляхом проведення незаконних оборудок у сфері лісогосподарської діяльності в одному з Державних підприємств Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. Протиправними діями підозрюваних заподіяно шкоди державним інтересам  на суму майже 1 млн 140 тис. грн.

У ході досудового розслідування слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, а також відсторонено від займаних посад.

Кримінальне провадження розслідується слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативним супроводом Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

Довідково: Згідно ч. 5 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1524