Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2020

Завдяки прокуратурі Вінниччини державі повернуто земельні ділянки вартістю майже 400 тис. грн

Немирівською місцевою прокуратурою вивчено питання дотримання органами місцевого самоврядування вимог Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Водного та Земельного кодексів України під час передачі у приватну власність земельних ділянок, що межують з водоохоронною зоною р. Південний Буг.

Установлено, що однією із сільських рад Немирівського району всупереч вимог Водного та Земельного кодексів України прийнято рішення про надання жителю м. Немирів у власність для ведення особистого селянського господарства двох земельних ділянок загальною площею понад 1 га із земель водного фонду в межах прибережної захисної смуги р. Південний Буг та видано державний акт на право власності на землю.

За позовом прокуратури Вінницьким апеляційним судом незаконні рішення про надання у власність земельних ділянок скасовано, а державний акт на право власності визнано недійсним.

Завдяки вжитими прокуратурою заходами у червні поточного року земельні ділянки площею понад 1 га вартістю майже 400 тис. грн повернуто в комунальну власність.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1675