Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2020

За "замінування" супермакету вінничанка відбуватиме покарання

За принципової позиції Вінницької місцевої прокуратури судом засуджено 22-річну місцеву мешканку, яка, завідомо неправдиво, повідомила про замінування та можливий вибух одного з супермаркетів обласного центру.

Прокурором в суді доведено, що зловмисниця, влітку минулого року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з належного їй мобільного телефону здійснила екстрений виклик на спеціальну телефонну лінію «102» Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та повідомила неправдиві відомості про підготовку вибуху в будівлі супермаркету «Грош», чим викликала порушення громадської безпеки та порядку, звичайного режиму функціонування вказаного супермаркету, евакуацію людей з нього та суміжних споруд і будівель, залучення органами влади значної кількості сил і засобів для перевірки викладеної у повідомленні інформації та запобіганню можливої загрози життю і здоров'ю людей, пошкодженню майна.

Дії засудженої кваліфіковано за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.

Правову оцінку діям вказаної правопорушниці надано Вінницьким міським судом, який визнав останню винною у скоєнні злочину та призначив покарання - 3 роки позбавлення волі  та  звільнив  від відбування покарання з іспитовим строком  2 роки.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1607