Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2020

На Вінниччині затримана злочинна група іноземців, яка вчинила розбійний напад на сільську родину

Цьогоріч, 24 березня, в с. Кам’яногірка Іллінецького району скоєно зухвалий розбійний напад на родину одного з місцевих мешканців. П’ятеро нападників у балаклавах увірвалися до помешкання, один з них застосував зброю та двічі вистрілив у господаря будинку, після цього останнього, його дружину, двох дітей та батька було зв’язано. Перебуваючи під фізичним та психологічним тиском, потерпілі віддали наявні у них грошові кошти та цінності, заволодівши якими, злочинна група зникла з місця нападу.

Завдяки плідній та кропіткій роботі прокурорів прокуратури області, співробітників карного розшуку та слідчих-детективів слідчого управління ГУНП у області, вказаний злочин вдалося розкрити, встановивши всіх осіб злочинної групи, четверо з яких виявилися громадянами Молдови та вже переховувалися у різних областях України. 

Наразі, цієї п’ятниці та суботи, 13-14.06.2020 усім п’ятьом нападникам прокурорами прокуратури області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України та у Вінницькому міському суді обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою, одному з можливістю внесення застави у сумі 168 тис. грн.

Крім того, під час досудового розслідування перевіряються факти причетності цієї злочинної групи до інших корисливих злочинів вчинених на території області наприкінці березня 2020 року.

Довідково: ч. 4 ст. 187 КК України, - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, та із погрозою застосування такого насильства (розбій), вчиненому за попередньою змовою групою, поєднаному із проникненням у житло та із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, - карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна. 

              
Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1757