Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2020

Правоохоронці Вінниччини затримали злочинну групу за підозрою у вимаганні у вінничанина 50 тис. грн неіснуючого боргу (фото, відео)

Вчора, 10 червня, за процесуального керівництва прокурорів прокуратури Вінницької області спільно з слідчими Головного управління Національної поліції у Вінницькій області  та співробітниками  Управління стратегічних розслідувань  викрито учасників злочинного угрупування.

За версією слідства, група молодиків незаконно, шляхом погроз фізичною розправою, вимагали неіснуючий борг в розмірі 50 тис. грн у  23-річного вінничанина. Зловмисників затримали бійці спецпідрозділу КОРД у дворі вінницьких багатоповерхівок по вулиці Андрія Первозванного одразу після отримання частини коштів, які вимагались.

Затримано 7 осіб, які підозрюються у скоєні злочину, передбаченого  ч. 3 ст. 189 КК України- вимагання. За таке правопорушення передбачено покарання до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про оголошення повідомлень про підозру затриманим та скерування до суду клопотань про обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває, перевіряються версії причетності  підозрюваних до вчинення аналогічних злочинів.

 


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2387