Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2020

Прокуратурою встановлено порушення у сфері землекористування

Органами прокуратури Вінницької області продовжується наполеглива робота щодо захисту державних інтересів у земельній сфері.

Так, Могилів-Подільською місцевою прокуратурою вкотре опрацьовано  питання щодо наявності підстав для захисту інтересів держави в особі органів місцевого самоврядування та визнання земельних ділянок (паїв), які залишились після смерті громадян, відумерлою спадщиною.

Як наслідок, до міськрайонного суду скеровано заяву в інтересах держави в особі однієї із сільських рад Могилів-Подільського району про визнання земельної ділянки, площею 3 га та вартістю 375 тис. грн, відумерлою спадщиною.

В іншому випадку, прокуратурою області до Вінницького апеляційного суду подано апеляційну скаргу в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області на рішення Тростянецького районного суду Вінницької області,  яким частково задоволено позовну заяву фізичної особи до однієї із сільських рад Тростянецького району Вінницької області та в порушення вимог чинного законодавства визнано за позивачем право на земельну частку (пай) розміром 2,6 га та вартістю 325 тис. грн.

Наразі заява та апеляційна скарга перебувають на розгляді в судах.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1647