Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2020

На хабарі від перевізників затримано посадових осіб Укртрансбезпеки (фото)

Прокуратурою Вінницької області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції України та слідчим управлінням Головного правління Національної поліції в області викрито корупційну схему збагачення посадових осіб Укртрансбезпеки.

Зокрема, вчора, 5 червня, на столичному шосе у м. Київ, після одержання чергової суми неправомірної вигоди від суб’єкта господарської діяльності, який займається вантажними перевезеннями, затримано одного з заступників начальника Управління Укртрансбезпеки у Вінницькій області та головного спеціаліста цього ж органу, які перебували у відрядженні.

За версією слідства, група службових осіб Укртансбезпеки у Вінницькі області, діючи за попередньою змовою, систематично вимагала та одержувала від перевізників, у тому числі іноземців, неправомірну вигоду за створення умов безперешкодного проїзду дорожніх пунктів не зважаючи на можливі порушення щодо ваги вантажу, кількості годин безперервного перебування за кермом транспортних засобів тощо.

Так, правоохоронцями зафіксовано ряд епізодів отримання неправомірної вигоди у такий спосіб еквівалентної від 500 до 2000 гривень за кожен транспортний засіб.

Не зважаючи на те, що суми неправомірної вигоди виглядають незначними, у ході обшуку транспортного засобу Укртрансбезпеки виявлено банкноти різних номіналів в українській гривні, румунських леях, російських рублях, євро та доларів США на загальну суму близько 70 тис. грн. Вказана сума, за версією правоохоронців, може бути, так званим, «чорним прибутком» затриманих лише за одну добу. 

Наразі затриманим готується повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 КК України та відповідні клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.

Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України, - одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

          

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2166