Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2020

На Вінниччині судитимуть винних у розтраті та заволодінні 327 тис. грн бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт дороги

За процесуального керівництва Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника суб'єкта господарювання приватної форми власності, виконроба даного підприємства, інженера технічного нагляду та керівника комунального підприємства за фактом розтрати та заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний ремонт дорожнього покриття (ч.ч. 3, 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що підрядна організація, шляхом внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт, заволоділа коштами у сумі майже 327 тис. грн. Крім того, в межах даного кримінального провадження, встановлено факт розтрати бюджетних коштів у вигляді оплати робіт по авторському та технічному нагляду, які фактично не виконувались.

З метою відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, процесуальним керівником, одночасно із скеруванням обвинувального акту до суду, подано цивільний позов на суму 327 тис.грн. Крім того, у ході слідства, на підставі ухвали суду, з метою виконання покарання у виді конфіскації майна накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно одного із підозрюваних.


Довідково: санкція ч. 4 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю строком до 3 років. 

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1883