Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

На Вінниччині судитимуть членів організованої групи, які діяли у земельній сфері

Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт відносно 4 учасників організованої злочинної групи, які намагались шахрайським шляхом заволодіти грошима інвесторів.

Нагадаємо, що мешканці Вінницької області, протягом кількох років, діяли згідно єдиного плану злочинної діяльності, на виконання якого вони організували створення 3 підконтрольних фіктивних підприємств, а також підроблення понад 550 договорів оренди земельних ділянок площею біля 1000 га, які власниками паїв не підписували.

На підставі вказаних підроблених договорів члени організованої групи зареєстрували право оренди землі за підконтрольними підприємствами, корпоративні права на які вони намагались продати за 15 млн грн іноземному підприємству, що мало намір займатись вирощуванням сільськогосподарської продукції на території Вінницької області.

Для виконання певних завдань у різний час члени злочинної групи залучали інших співучасників, дії яких теж знайшли своє відображення у направленому до суду обвинувальному акті.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України як підроблення та використання підроблених документів, а також закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинений в особливо-великих розмірах та організованою групою.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2177