Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2020

На Вінниччині судитимуть лісничих, які входили до складу організованої злочинної групи, за привласнення 1 млн 200 тис. грн державних коштів (фото)

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника та лісничих державного підприємства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, організованою групою (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, директор державного підприємства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, разом з лісничими та приватними підприємцями, в складі організованої злочинної групи, заволоділи грошовими коштами вказаного підприємства в розмірі майже 1 млн 200 тис. грн, чим завдали державному підприємству вказаної шкоди.

Досудове розслідування проводилось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, оперативне супроводження зійснювалось Управлінням стратегічних розслідувань у Вінницькій області.

Санкцією статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

                                       

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1900