Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2020

Калинівська місцева прокуратура в судовому порядку вимагає скасування рішення органу місцевого самоврядування, прийнятого в умовах реального конфлікту інтересів

Установлено, що рішення органу місцевого самоврядування Хмільницького району про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі, а також рішення про затвердження технічної документації із землеустрою, прийняті в умовах реального конфлікту інтересів – депутат сільської ради проголосував за рішення, яке стосувалось його брата.

Як наслідок, відповідні відомості про земельну ділянку внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно.

Факт наявного конфлікту інтересів підтверджено судом, внаслідок чого особу притягнуто до відповідальності за ч. 1, ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Керівником Калинівської місцевої прокуратури до Хмільницького міськрайонного суду скеровано позовну заяву в інтересах держави до однієї із сільських рад Хмільницького району, фізичної особи та державного  реєстратора про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, повернення земельної ділянки вартістю майже 100 тис. гривень.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1899