Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2020

На Вінниччині судитимуть лісничого за хабар

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно лісничого одного з лісництв державного підприємства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства за фактом отримання неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, лісничий, всупереч порядку реалізації необробленої деревини, незаконно, без постановки на облік, реалізував деревину вартістю 140 тис. грн, чим завдав державному підприємству вказаної шкоди. Свою "послугу" "спритний" лісник  оцінив у 60 тис. грн неправомірної вигоди, яка була перерахована двома частинами на банківську картку його дружини.
Досудове розслідування проводилось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Санкцією статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1987