Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

Прокуратура послідовно захищає інтереси держави

Прокуратурою Вінницької області, під час вивчення питань законності використання земель водного фонду, установлено, що на підставі рішення Луко-Мелешківської сільської ради за фізичною особою зареєстровано право приватної власності на земельну ділянку  для ведення особистого селянського господарства площею майже 1 га.

Однак, з’ясовано, що на вказаній земельній ділянці знаходиться річка та її прибережні захисні смуги, а тому вони, відповідно до норм ст. ст. 59, 61 Земельного кодексу України, в приватній власності перебувати не можуть.

Крім того,  встановлено, що сільською радою рішення про надання у власність цієї ділянки не приймалось. 

Прокуратурою області пред’явлено до Вінницького міського суду  позовну заяву щодо визнання недійсними правовстановлюючих документів на вищевказану земельну ділянку та витребування її з незаконного володіння на користь Вінницької міської ради.

За результатами розгляду позову міським та апеляційним судами прийняті рішення про відмову в задоволені позовних вимог.

Не погодившись з прийнятими рішеннями, прокуратурою Вінницької області до Верховного Суду скеровано касаційну скаргу щодо їх оскарження. Постановою Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду касаційна скарга Прокуратури Вінницької області частково задоволена. За результатами розгляду скарги рішення Вінницького міського суду Вінницької області та постанову апеляційного суду Вінницької області скасовано, справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1951