Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

На Вінниччині судитимуть чоловіка, який незаконно збував наркотичні засоби та психотропні речовини

Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт особи, яка незаконно збувала наркотичні засоби та психотропні речовини на території Барського району.

Вказаною особою виявився 33-річний житель одного із сіл Барського району, який збував особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс та амфетамін.

За місцем його проживання, виявлено та вилучено канабіс та амфетамін у великих розмірах, обладнання, для виготовлення психотропних речовин, прекурсори в особливо великих розмірах, електронні ваги, та інші предмети, пристосовані для виготовлення наркотичних засобів.

Також, слідством установлено, що барчанин надавав іншим односельчанам власне житло, для незаконного вживання наркотичних засобів, психотропних речовин.

Дії підозрюваної особи кваліфіковано за  ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 317,  ч. 2   ст. 313 КК України (незаконне придбання, виготовлення, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин якщо предметом таких дій були психотропні речовини у великих розмірах, з метою збуту; незаконний збут наркотичних засобів, вчинений повторно; незаконне придбання та зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин в особливо великих розмірах; надання приміщення для незаконного вживання наркотичних засобів та психотропних речовин; незаконне придбання та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин).

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1639