Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2020

Чоловіка, який використав підроблені документи та шахрайськими діями незаконно заволодів земельною ділянкою вартістю майже 115 тис. грн, чекає суд

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт щодо жителя Теплицького району, який використавши підроблені заповіт та довідку сільської ради про те, що він, начебто, мешкав разом із особою, яка померла 20 років тому,  подавши їх державному реєстратору та державному нотаріусу. Таким чином, незаконно отримав свідоцтво про смерть особи та незаконно прийняв спадщину, отримавши свідоцтво про право на спадщину за заповітом, на земельну ділянку площею  4,4 га вартістю майже 115 тис. грн.


Отже, використавши завідомо підроблені документи, шахрайським способом, особа незаконно отримала право власності на земельну ділянку, позбавивши орган місцевого самоврядування, відповідно до ст.1285 Цивільного кодексу України, вчиняти необхідні дії спрямовані на збереження спадщини (в т. ч. отримувати плату за виконання повноважень спрямованих на збереження спадщини) до її прийняття спадкоємцем.


Органом досудового розслідування дії вказаної особи кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 КК України та карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років та за ч. 2 ст. 190 КК України, яка передбачає кримінальну відповідальність у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.


Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2382