Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2020

Підозрюваним у вчиненні розбійного нападу обрано запобіжні заходи

Гайсинським відділом Немирівської місцевої прокуратури спільно з Гайсинським ВП ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України чотирьом особам, які  вчинили розбійний напад на місцевого жителя.

лідством встановлено, що четверо підозрюваних вимагали та отримали від потерпілого кошти за, начебто, повернення боргу родичу одного з нападників, який на даний час перебуває у місцях несвободи.

З цією метою та метою подавити волю потерпілого та дізнатись про місце зберігання коштів нападниками застосовувались різні тортури до потерпілого від побиття ногами, палицями, молотком та обухом сокири до демонстрації ножа та погроз підірвати ручною осколковою гранатою.

Не витримавши тортур, потерпілий видав нападникам дві з половиною тисячі гривень.

У ході досудового розслідування до Гайсинського районного суду скеровано відповідні клопотання про обрання відносно підозрюваних осіб запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, у задоволенні одного з яких судом відмовлено та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

На вказану ухвалу суду подано апеляційну скаргу, яку Вінницьким апеляційним судом розглянуто та задоволено. Ухвалу місцевого суду про застосування до 31-річного підозрюваного цілодобового домашнього арешту скасовано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково:  ч. 3 ст. 187 КК України - Напад поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій), - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1704