Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2020

Прокуратурою перевіряється законність розпорядження майном ліквідованого закладу освіти

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області  здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадових осіб Ладижинської міської ради, які, у порушення вимог чинного законодавства, припинили діяльність дошкільного навчального закладу в м. Ладижин шляхом штучного створення умов для його закриття, визнання приміщень аварійними та включення приміщень закладу до списку комунального майна, яке підлягає приватизації, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1  ст. 364 КК України.

У ході досудового розслідування, у зв’язку з відмовою міської ради у наданні слідчому необхідних документів, до суду подано клопотання про  тимчасовий доступ, яке, 06.05.2020, судом задоволено та зобов’язано міську раду надати документи, що стосуються приміщення закладу освіти.

Крім того, з метою забезпечення цілісності майна та унеможливлення його продажу, до суду подано клопотання про арешт колишнього приміщення дошкільного навчального закладу «Барвінок» та земельної ділянки, на якій він розташований. Ухвалою суду, від 06.05.2020, в задоволенні клопотання відмовлено. Рішення оскаржується в апеляційному порядку.

В рамках досудового розслідування вказаного кримінального провадження прокуратурою вивчаються підстави для вжиття заходів з метою повернення освітнього закладу.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2046