Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2020

Колишній посадовець підозрюється у заволодінні бюджетними коштами

Вінницькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння державними коштами при закупівлі оновлень аеронавігаційних баз даних повітряних суден, в тому числі для військових частин, які представляють Україну в миротворчому контингенті ООН на території країн Африки.

Так, за результатами досудового розслідування, повідомлено про підозру колишньому працівнику одного із центрів забезпечення Збройних Сил України, який, діючи у змові з фізичною особою-підприємцем, забезпечив йому перемогу у торгах на значну суму. В подальшому, посадовець придбав за власні кошти необхідне програмне забезпечення, а виділеними для цього з бюджету грошима (понад 200 тисяч гривень) заволодів.

Діяння посадовця кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України як заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньо змовою групою осіб, у великих розмірах, а дії підприємця – як пособництво у вказаному злочині.

На даний час слідство триває, вживаються заходи для забезпечення відшкодування завданих державі збитків.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1953