Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2020

Бухгалтеру комунального підприємства повідомлено про підозру у привласненні та розтраті понад 270 тис. грн бюджетних коштів

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру бухгалтеру комунального підприємства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення ввіреного майна у великих розмірах, вчинене службовою особою).

За версією слідства, підозрювана, працюючи на посаді бухгалтера комунального підприємства, протягом 2013-2017 років, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснила заволодіння коштами, шляхом безпідставного нарахування собі надбавок, премій та завищеного посадового окладу на загальну суму понад 190 тис. грн.

Крім того, вказана службова особа протягом зазначеного періоду, шляхом внесення завідомо недостовірних відомостей до бухгалтерської документації, незаконно переховувала іншим працівникам заробітну плату в завищеному розмірі, чим здійснила розтрату грошових коштів сумі понад 70 тис. грн.

Відносно підозрюваної до суду керовано клопотання про обрання запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.

Довідково:
за скоєне особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1850