Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2020

Інженера з технічного нагляду та директора товариства підозрюють у заволодінні бюджетними коштами

Прокуратура Вінницької області повідомила про підозру інженеру з технічного нагляду та директору товариства,  які, на думку слідства, заволоділи бюджетними коштами, виділеними для проведення капітального ремонту (утеплення стін та заміні покрівлі) будівлі однієї з центральних районних клінічних лікарень області та реконструкції лікувального корпусу.

За версією слідства, вказані особи в 2019 році, діючи за попередньою змовою, достовірно знаючи про те, що роботи по капітальному ремонту будівлі лікарні виконані не в повному обсязі, підробили документи щодо обсягів та видів проведених робіт, як наслідок, незаконно заволоділи бюджетними коштами в сумі майже 277 тис. грн.

Слідство триває. Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 191,  ч. 1 ст. 366  КК України.

Довідково: санкцією  ч. 4 ст. 191 КК України, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років,  ч. 1 ст. 366 КК України штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1686