Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2020

Право на недоторканність особистого життя гарантовано Конституцією

Прокуратурою Вінницької області внесено відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування за ч. 1 ст.182 КК України по факту порушення недоторканості приватного життя.

За даними слідства, впродовж ночі та вранці 28 квітня,  двоє чоловіків, проводили відеозйомку будинку, де мешкає начальник ГУНП у Вінницькій області. Вранці вони заблокували виїзд автомобіля керівника поліції, знімали на відео його та членів сім’ї, в тому числі, неповнолітніх дітей.

Ці дії були задокументовані слідчо-оперативною групою поліції Вінницького районного відділення поліції. Люди, які здійснювали відеозйомку,  назвалися журналістами,  жодних посвідчень не пред’явили. Їх запросили до відділення поліції для встановлення осіб та дачі пояснень з приводу вказаних подій. Після чого, вказані особи залишили приміщення поліції.

Досудове розслідування триває.

Довідково: ч.1 ст. 182 КК України- Порушення недоторканності приватного життя (незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу, - караються штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років).

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 3365