Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

Органами прокуратури Вінниччини встановлені факти порушень у сфері охорони дитинства

Після реформування органів місцевого самоврядування у об’єднаних територіальних громадах передбачається створення служб у справах дітей, які повинні забезпечувати належний захист особистих і майнових прав кожної дитини, яка є членом громади.

Крім іншого, вказані органи мають здійснювати соціальний захист дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, постраждалих внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, влаштування під опіку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Ювенальними прокурорами проведено моніторинг порушень вимог закону про створення в об’єднаних територіальних громадах служб у справах дітей.

Установлено, що на території Немирівського, Тульчинського, Гайсинського, Липовецького, Іллінецького та Оратівського районів створено 15 об'єднаних територіальних громад.

Однак, в 11- ти з них служби у справах дітей не створені,  що може призвести до порушення суспільних інтересів та інтересів держави у сфері охорони дитинства в частині забезпечення належного захисту гарантованих державою прав дітей.

З метою усунення порушення суспільних інтересів та інтересів держави у сфері охорони дитинства щодо реалізації в повному обсязі завдань та заходів державної політики з питань соціально-правового захисту дітей - мешканців вищезазначених громад, Немирівською місцевою прокуратурою до Вінницького окружного адміністративного суду заявлено 11 позовних заяв в інтересах держави до цих органів місцевого самоврядування про визнання бездіяльності протиправною, зобов'язання вчинити певні дії.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1900