Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2020

На Вінниччині повідомлено про підозру ліснику, який дав вказівку на нелегальну порубку 9 метрів кубічних дубів

За процесуального керівництва Немирівської місцевої прокуратури Вінницькій області повідомлено про підозру ліснику спеціалізованого комунального підприємства одного з районів області у вчиненні злочинів передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 191 КК України.

За версією слідства, лісник, у ввіреному йому під охорону кварталі, дав незаконну вказівку чотирьом особам здійснити порубку дерев породи дуб, граб та ясен, запевнивши останніх про легальність здійснення таких дій. У подальшому, здійснивши незаконну порубку деревини та завдавши  шкоди лісовому фонду на суму понад 75 тис. грн, лісник, який  є матеріально відповідальною особою,  намагався привласнити незаконно отриману деревину в кількості 9 метрів кубічних.

Довідково: відповідальність за вчинення злочину передбачено ч. 4 ст. 246 КК України передбачено у виді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років, за ч 2 ст. 191 КК України до 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

 

кількість переглядів: 1687