Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2020

Чоловікові, який поранив правоохоронців, обрано запобіжний захід

Прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру та, у подальшому, за клопотанням сторони обвинувачення  судом обрано запобіжний захід у вигляді триманням під вартою, мешканцю м. Шаргород, який посягав на життя працівників Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) Головного управління Національної поліції у Вінницькій області під час затримання.

За даними слідства, яке здійснює слідче управлінням ГУНП у Вінницькій області, підозрюваний погрожував рушницею та пістолетом сусідові, який викликав слідчо-оперативну групу.

Після прибуття правоохоронців на місце виклику, зловмисник добровільно видати зброю відмовився, зачинився у своєму будинку і відстрілювався, аби поліцейські не могли проникнути у приміщення.

З метою затримання підозрюваного, на місце події прибув спецпідрозділ КОРД, працівники якого під час здійснення затримання правопорушника отримали вогнепальні поранення.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ст. 348 КК України, - замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення санкцією  ч. 1 ст. 348 КК України карається позбавленням волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1760