Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2020

Судитимуть лісника, якого підозрюють у службовій недбалості

Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області скерувано до суду обвинувальний акт щодо лісника спеціалізованого комунального підприємства одного з районів,  який підозрюється у службовій недбалості, що призвело до незаконної порубки більше 100 дерев, чим заподіяно збитки державі на більш ніж 370 тис. грн.


За версією слідства, лісник, будучи службовою особою, неналежно виконував покладені на нього обов’язки щодо збереження ввіреної території лісових угідь. Він своєчасно не виявляв і не припиняв незаконні порубки дерев, не встановлював осіб, які скоїли ці рубки, не вживав заходів для збереження самовільно зрубаної деревини і встановлення місця її знаходження та вилучення, а також не вживав заходів для обліку самовільно зрубаних дерев і документального оформлення правопорушень у сфері лісового господарства.


Вказаній особі інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.


За вказане кримінальне правопорушення порушнику загрожує позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1526