Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2020

За неправдиві відомості про підготовку вибуху в будівлі супермаркету вінничанка відповідатиме у суді

Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно 22-річної місцевої мешканки, яка, завідомо неправдиво, повідомила про замінування та можливий вибух одного з супермаркетів обласного центру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисниця влітку минулого року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з власного  мобільного телефону, здійснила екстрений виклик на спеціальну телефонну лінію «102» Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та повідомила неправдиві відомості про підготовку вибуху в будівлі супермаркету «Грош», чим викликала порушення громадської безпеки та порядку, звичайного режиму функціонування вказаного супермаркету, евакуацію людей з нього та суміжних споруд і будівель, залучення правоохоронними органами значної кількості сил і засобів для перевірки викладеної у повідомленні інформації та запобіганню можливої загрози життю і здоров'ю людей, пошкодженню майна.

Дії обвинуваченої кваліфіковано за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.

За вчинення такого злочину передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2048