Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2020

Повідомлено про підозру керівнику підрядного підприємства за зловживання службовим становищем

Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру особі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах,  виділених на ремонт доріг.

У ході досудового розслідування установлено, що керівник підрядного підприємства, з яким було укладено договори для здійснення ремонту дорожнього покриття на території одного з районів Вінницької області, упродовж 2013-2016 років, надавав замовнику акти приймання виконаних будівельних робіт із завідомо неправдивими завищеними  витратами на оплату людино-годин,  будівельних матеріалів, оренду транспорту та механізмів, загально виробничих витрат.

Таким чином, на підставі вказаних підроблених документів, зазначена особа, зловживаючи своїм службовим становищем заволоділа бюджетними коштами на загальну суму майже 903 тис. грн, заподіявши збитків територіальній громаді в особливо великих розмірах.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває. Проводяться слідчі дії на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення. У разі доведення вини у судовому порядку, зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2237