Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Повідомлено про підозру трьом особам за незаконне заволодіння бюджетними коштами (фото)

Прокуратура Вінницької області повідомила про підозру заступнику мера одного з міст області, головному лікарю Центру первинної медико-санітарної допомоги та директору товариства, які, на думку слідства, заволоділи бюджетними коштами, виділеними для проведення реконструкції лікувального корпусу.

За версією слідства, вказані особи, у 2018 році, діючи за попередньою змовою, зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно знаючи про те, що роботи по реконструкції лікувального корпусу виконані не в повному обсязі, підробили документи щодо обсягів та видів проведених робіт, як наслідок, незаконно заволоділи коштами територіальної громади в сумі 440 тис. грн.

Слідство триває. Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 191,  ч. 1 ст. 366  КК України.

Довідково: санкцією  ч. 4 ст. 191 КК України, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років,  ч. 1 ст. 366 КК України штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2153