Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2020

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно особи, що вчинила хуліганські дії у Вінниці, на вул. Соборній (відео)

Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо водія БМВ Х5, який, наприкінці жовтня минулого року, на вул. Соборній у м. Вінниці, грубо порушуючи правила дорожнього руху, не надав перевагу пішоходу на нерегульованому пішохідному переході, розташованому на перехресті вул. Соборної та  М. Оводова, після чого проїхав відстань у кілька метрів.

У подальшому, водій авто, грубо порушуючи громадський порядок,  порушуючи при цьому правила дорожнього руху, розвернув керований ним автомобіль та, проїхавши близько 50 метрів, заїхав ним на тротуар, вийшов з автівки та, наздогнавши пішохода та, безпричинно схопивши його за одяг, кулаком наніс останньому кілька ударів по обличчю.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 3 ст. 296 КК України - хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, якщо воно було вчинене особою, раніше судимою за хуліганство.
За вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 



Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2064