Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2020

На Вінниччині викрито "чорних лісорубів"(фото)

За процесуального керівництва Немирівської місцевої прокуратури слідчим відділенням Немирівського ВП ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру чотирьом особам у вчиненні злочинів передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 2 ст. 342 КК України.

Під час здійснення досудового розслідування встановлено, що вказані особи протягом тривалого часу здійснили незаконну порубку 211 дерев породи «Дуб» у полезахисній лісосмузі на території Немирівського району, чим заподіяли збитки на суму понад 3 млн грн. Під час вчинення кримінального правопорушення "чорні лісоруби" викриті працівниками Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. При затримані правопорушники вчинили опір працівникам екоінспекції та з місця злочину втекли.

Проведеним обшуком за місцем можливого переховування підозрюваних осіб вилучено автомобіль, на якому вони втекли з місця події, засоби зв’язку та знаряддя, які використовувались під час вчинення злочину. Затримано одного з підозрюваних, якому, у подальшому, ухвалою суду обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі понад 1 млн грн. Решту підозрюваних осіб оголошено в розшук.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває. Проводяться слідчі дії на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення. У разі доведення вини у судовому порядку, зловмисникам загрожує покарання від 5 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

                      

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1649