Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2020

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи, які вчинили крадіжки контактних мідних проводів з об'єктів АТ "УКРЗАЛІЗНИЦЯ"

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи, які, впродовж минулого року, вчинили ряд крадіжок контактних мідних проводів з об’єктів  АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ», розташованих на території Вінницької та Черкаської областей, чим заподіяли матеріальну шкоду вказаному підприємству на суму понад 505 тис. грн.

Викрадені проводи подрібнювали на металевий лом, який потім збували, а виручені грошові кошти розподіляли між собою.

Досудове розслідування у провадженні здійснювало слідче управління ГУНП у Вінницькій області.

За результатами слідства на розгляд суду направлено обвинувальний акт по обвинуваченню 3 осіб – учасників організованої злочинної групи, дії яких кваліфіковано за ч.ч. 2, 3, 5 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення санкцією  ч. 5 ст. 185 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1820