Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2020

За грубе порушення громадського порядку, під час сесії Жмеринської міської ради, що супроводжувалось особливою зухвалістю, 22 особам обрано запобіжні заходи

За процесуального керівництва прокуратури Вінницької області  судом обрано запобіжні заходи стосовно 22 осіб, підозрюваних у вчиненні хуліганських дій під час проведення чергової сесії Жмеринської міської ради. Так, відносно 16-ти підозрюваних, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, у тому числі, 2 депутатам Жмеринської міської ради та місцевому жителю - "кримінальному авторитету",  без права внесення застави. Відносно 3-х підозрюваних обрано тримання під вартою з альтернативою внесення  застави у розмірі 168 тис. грн. Щодо інших 6-ти підозрюваних,  з яких 3 неповнолітніх, обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, за даним слідства, група людей, що відносить себе до громадських об’єднань "Едельвейс" та "Національна дружина", у масках та у камуфляжній формі, намагалися увірвалися до приміщення Жмеринської міської ради де відбувалось сесійне засідання.

Нападники, вчиняючи опір працівникам поліції, із застосуванням балонів сльозогінного газу, бруківки, дерев’яних палиць, уламків бордюрного каменю, з метою припинення роботи  сесії, пошкодили вхідні двері та вікна приміщення міської ради, майно,  а також  нанесли тілесні ушкодження громадянам, які знаходились в приміщенні міської ради та працівникам Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області.

Також правоохоронцями затримано двох депутатів Жмеринської міської ради та місцевого жителя, що вчиняли протиправні дії на місці події й наносили тілесні ушкодження особам, яких затримувала поліція.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за  ч. 4 ст. 296 КК України триває. Вживаються заходи щодо встановлення всіх учасників кримінального правопорушення, за результатами якого буде надано принципову правову оцінку всім причетним до даних подій особам.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1958