Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

До суду скеровано обвинувальний акт за фактом вирощування, зберігання та збуті наркотичних засобів

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт  стосовно подружжя з  Мурованокуриловецького району, які підозрюються у посіві, вирощуванні, зберіганні та збуті наркотичних засобів.

Як установлено  слідством, подружжя через мережу інтернет замовили на спеціалізованих сайтах насіння елітних сортів наркотичних конопель з підвищеним вмістом тетрагідроканабінолу. У  подальшому висадили у грунт, доглядали за ним. По закінченню вегетації рослин, зірвали листя з рослин коноплі та зберігали їх у власному домогосподарстві.

Під час санкціонованого обшуку в домоволодінні обвинувачених виявлено та в подальшому вилучено майже 33 кг особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу, вартість якого на "чорному" ринку складає   1,5 млн грн та малокаліберні спортивно-мисливські патрони кільцевого запалення калібру 5.6 мл, які зберігав чоловік без передбаченого законом  дозволу.

Дії зловмисника  кваліфіковано за ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 310, ч. 3 ст. 307 КК України, а його дружини за ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 310 КК України.
   
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

 

кількість переглядів: 1870