Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2020

Оголошено підозру учасникам організованої злочинної групи, які вчинили крадіжки контактних мідних проводів з об’єктів АТ "УКРЗАЛІЗНИЦЯ"

Прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру учасникам організованої злочинної групи, які, впродовж минулого року, вчинили ряд крадіжок контактних мідних проводів з об’єктів АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ», розташованих на території Вінницької та Черкаської областей, чим заподіяли матеріальну шкоду вказаному підприємству на суму понад 505 тис. грн.

Досудовим розслідуванням, яке здійснювало слідче управлінням ГУНП у Вінницькій області, з'ясовано, що викрадені проводи зловмисники подрібнювали на металевий лом, який потім збували, а виручені грошові кошти розподіляли між собою.

Дії учасники організованої злочинної групи кваліфіковано за ч.ч. 2, 3, 5 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Довідково:
за вчинення вказаного кримінального правопорушення санкцією  ч. 5 ст. 185 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2133