Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2020

На Вінниччині підозрюваним у корупційних діяннях обрано найбільший розмір застави з часу дії Кримінального процесуального кодексу України 2012 року

Відповідно до повідомленої раніше інформації, 07.02.2020, прокуратурою Вінницької області спільно із підрозділами Національної поліції викрито чергову корупційну схему, кінцевою метою якої мало стати одержання депутатом однієї з міських рад та його пособниками 100 тис. доларів США від підприємця за голосування  рішення щодо надання у користування 10 гектарів землі, подальше підписання його міським головою та укладання відповідного договору. 

Стороною обвинувачення, 08.02.2020, затриманим особам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 4 ст. 368 КК України, тобто, у пособництві в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі та направлено до суду клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Однак, слідчим суддею Вінницького міського суду, двом з вищевказаних осіб обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з одночасним визначенням застави, розмір якої у 630 тис. 600 грн об’єктивно не міг би забезпечити дотримання підозрюваними процесуальних обов’язків. При цьому, щодо третього з підозрюваних суд взагалі відмовив у обранні запобіжного заходу.

За результатами розгляду апеляційних скарг прокурора, Вінницьким апеляційним судом, двом з підозрюваних, один з яких ймовірно, займає визначальне місце у кримінальному середовищі області, судом збільшено розмір застави до 5 млн 44 тис. грн. Такий розмір застави є одним з найбільших, серед тих, які визначалися судами  Вінницькій області з часу дії Кримінального процесуального кодексу України 2012 року.

Стосовно третього підозрюваного обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з застосуванням засобів контролю.

Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2144