Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2020

Прокуратура наполягає на стягненні в дохід держави безпідставно збережених коштів

Органи  прокуратури Вінниччини  продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин, у тому числі заходами представницького характеру.

Прокуратурою виявлено непоодинокі факти використання фізичними особами, без правовстановлюючих документів, комунальних земельних ділянок для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд, на яких розташоване належне їм нерухоме майно. При цьому, кошти за користування землею до місцевого бюджету не сплачувались.

Так, Вінницькою місцевою прокуратурою до Господарського суду Вінницької області скеровано позов в інтересах держави в особі Вінницької міської ради до фізичної особи-підприємця про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів в розмірі 25 тисяч гривень, який перебуває на розгляді.

Окрім цього, ухвалами Вінницького та  Чечельницького районних судів закрито провадження у справах за позовами місцевих прокурорів в інтересах Хижинецької сільської і Чечельницької селищної рад до фізичних осіб про стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельними ділянками на загальну суму 57 тисяч гривень, у зв’язку з їх добровільною сплатою під час судового розгляду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1810