Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2020

У Вінниці розпочато кримінальне провадження за фактом привласнення коштів для будівництва ЖК "Європейський квартал"

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення грошових коштів громадян, залучених в якості внесків для будівництва  ЖК "Європейський квартал"  у місті Вінниці.

Значного суспільного резонансу набули події навколо будівництва  ЖК "Європейський квартал"  у місті Вінниці. Зокрема, більше 300 осіб, що вклали гроші у це будівництво, після спливу часу, відведеного за договорами для введення в експлуатацію будинків і передачу у власність квартир, до цього часу житло так і не отримали.

Прокуратурою Вінницької області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом привласнення службовими особами ряду житлово-будівельних кооперативів, підрядних організацій грошових коштів громадян, які залучалися в якості пайових внесків для будівництва, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Здійснення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні доручено слідчому управлінню ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2533