Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

Апеляційне та касаційне реагування прокуратури області на незаконні судові рішення

За послідовної позиції прокуратури Вінницької області вже у першому місяці поточного року судами касаційної та апеляційної інстанції задоволено дві касаційні та одну апеляційну скаргу, які подані прокурором на захист інтересів держави.

Так, постановою Верховного Суду задоволено касаційну скаргу прокуратури області на незаконне рішення апеляційного суду Вінницької області у справі за позовом  прокуратури в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області до Коростишівської районної державної адміністрації, окремих фізичних осіб про визнання недійсними виданих їм державних актів на право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 34 га.

Окрім того, у січні поточного року, Верховним Судом та Північно-західним апеляційним господарським судом задоволені скарги прокуратури Вінницької області на незаконні судові рішення, якими відмовлено прокурорам у стягненні на користь органів місцевого самоврядування області безпідставно збережених коштів за користування земельними ділянками та пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту на загальну суму 50 тис. грн.

В іншому випадку, постановою Сьомого апеляційного адміністративного суду залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокурора та визнано незаконним рішення Серебрійської сільської ради Ямпільського району, яка скасувала попередньо наданий Ямпільському міжрайонному управлінню водного господарства дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 0,3 га під об’єктами нерухомого майна (гідроспоруда) для передачі у постійне користування.

Таким чином, органами прокуратури у судовому порядку захищено право уповноваженого державного органу на виготовлення технічної документації щодо земельної ділянки під гідротехнічною спорудою державної форми власності.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1740