Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Кримінальне провадження щодо катування студента коледжу скеровано до суду

Як повідомлялось раніше, Вінницькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо жорстокого катування молодиками 18-річного студента коледжу.

Досудовим розслідуванням установлено, що двоє юнаків, один з яких є неповнолітнім, 23.12.2019, у вечірній час доби, поблизу гуртожитку одного із коледжів  м. Вінниці, на ґрунті помсти, вчиняли над студентом навчального закладу дії, що не відповідають загальноприйнятим нормам моралі, принижували його людську гідність.

Крім того, як встановлено під час досудового розслідування, свої дії, щодо знущань, вони знімали на відео, а також відкрито заволоділи майном потерпілого.

Наразі кримінальне провадження щодо обвинувачення двох осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2. ст. 127 та ч. 2 ст. 186  КК України, скеровано до суду для встановлення ступеня вини кожного та призначення покарання.

Довідково:
санкція ч.2. ст. 127 Кримінального кодексу України (катування) передбачає покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі, за відкрите викрадення чужого майна (грабіж) можливе покарання за ч. 2 ст. 186 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2297