Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Прокуратура захищає інтереси держави у бюджетній сфері

Органами прокуратури Вінницької області постійно опрацьовується питання щодо використання власниками нерухомого майна земельних ділянок, надходження до бюджету податку за землю та орендної плати.

Установлено, що одним із суб’єктів господарювання використовується земельна ділянка площею 1 га у м. Вінниці, на якій розташований належний підприємству об'єкт нерухомого майна – нежитлове приміщення. Документи, які посвідчують право власності чи право користування земельною ділянкою, підприємством не отримані, плата за землю у повному обсязі не сплачена.

З огляду на викладене, Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано до Господарського суду Вінницької області позовну заяву в інтересах держави до суб’єкта господарювання про стягнення заборгованості з орендної плати.

Рішенням Господарського суду Вінницької області зобов’язано суб`єкта господарювання сплатити заборгованість з орендної плати в сумі 164 тис. грн.

Окрім того, відповідачем добровільно ще сплачено 140 тис. грн збитків, заподіяних територіальній громаді м. Вінниці, у зв’язку із використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1881