Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2020

За позовами органів прокуратури Вінниччини у власність громади передано землі вартістю 800 тис. грн

Органами прокуратури Вінниччини, в межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави у суді, забезпечено передачу в комунальну власність землі, у порядку оформлення права власності на відумерлу спадщину.

Так, Цивільним кодексом України визначено шестимісячний строк для прийняття спадщини, який розпочинається з часу її відкриття.

У разі відсутності спадкоємців, орган місцевого самоврядування зобов’язаний звернутися до суду із заявою про визнання спадщини відумерлою, після чого вказане майно переходить у власність територіальної громади.

Разом з тим, відповідні дії уповноваженими органами тривалий час не здійснювались, а тому, з метою захисту інтересів територіальної громади, запобіганню протиправному та безоплатному використанню земельних ділянок, власники яких померли, забезпеченню надходжень до місцевого бюджету, Калинівською місцевою прокуратурою до Погребищенського  районного суду скеровано відповідну заяву, яку судом задоволено.

За сприяння місцевої прокуратури вказане рішення суду виконано, шляхом внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про реєстрацію права власності на земельну ділянку площею 5 га та вартістю 630 тис. грн.

З аналогічних підстав Могилів-Подільською місцевою прокуратурою виконано рішення Ямпільського районного суду щодо визнання відумерлою спадщиною земельної ділянки площею 1,4 га та вартістю 170 тис. грн,  вказану ділянку прийнято у комунальну власність.

Робота на вказаному напрямі триває.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1811